Mieke

Al heel jong had ik iets met textiel, poppenkleertjes maken en later eigen kleding, maar ik tekende ook graag.

In eerste instantie ging ik voor het tekenen de lerarenopleiding Nd doen, maar toen ik eenmaal een gezin had bleek textiel een praktischer en nuttiger manier om creatief bezig te zijn. Alle technieken op handwerkgebied heb ik in die opleiding of mezelf geleerd, en ook toen al ging mijn voorkeur uit naar patchwork, meestal verwerkt in kinderkleding of speelgoed. In 1978 maakte ik mijn eerste grote lappendeken, eigenlijk een sprei zonder vulling, want we woonden toentertijd in de tropen.

Pas midden jaren 80 terug in Nederland ontdekte ik in de bibliotheek boeken over quilts en quilten, was gefascineerd en had gelijk het gevoel: Dit is het! Dit wil ik de rest van mijn leven doen. Ik heb nog wel alle andere dingen waar ik mee bezig was afgemaakt maar vervolgens alle materialen naar de zolder verbannen. De lappenkist werd gesorteerd en een werkkamer ingericht, en daar begon ik al gauw les te geven. Want wat je zelf zo leuk vindt, wil je graag aan anderen doorgeven. Eenmaal lid van het Gilde rolde ik haast als vanzelf in het regiowerk. Ook ben ik lid van een quiltgroep, neem deel aan midweken van het Quiltersgilde en internationale expo’s.

Ik mag graag experimenteren met nieuwe technieken en zelf ontwerpen, maar blijf toch ook een liefhebber van de traditionele quilt.