Cachequilt

formaat: 220 x 220 cm
jaartal: 2008

Deze quilt is ontstaan door de combinatie van 2 hobby’s, nl. quilten en geocachen (= wandelen en ‘schatzoeken’ met GPS  Geocaching.nl ). Nadat we een groot aantal  schatten gevonden hadden, hebben we zelf ook een cache (schat) geplaatst (Quiltcache). In onze schatkist zat een logboek met pagina’s van stof of wel: quiltblokken, waarop de cachezoekers met een textielpen hun log konden schrijven.

Logs

Elke pagina bestaat uit 3 stroken stof: de bovenste met kompassen als link naar het geocachen, de onderste met allerlei andere hobby’s en liefhebberijen en de middelste van een neutrale stof  waarop het log geschreven werd. Deze pagina’s zijn als quiltblokken tot een quilt verwerkt, die gebruikt wordt in auto en caravan.

Ook maakte ik 2 miniatuurquiltjes (15 x 15 cm) om als ‘Travel Bug’ de wereld in te sturen. Een TB wordt door geocachers meegenomen en weer geplaatst en reist zo van cache naar cache. Dit is op internet via de logs te volgen.

Nadat er genoeg blokken waren om een quilt van te maken is de cachepagina op non-actief gezet, maar nog wel te bekijken. Wij beheren nog 2 caches:  Paddenstoelencache en Ginkelse Fietscache .

terug naar vorige pagina